10 důvodů proč jet do Soulu

Milovníkům přírody se možná ježí chlupy na krku při představě počtu obyvatel naší republiky vměstnaném do jednoho jediného města. Opak je však pravdou. 

V tomto konkrétním případě není takový rozdíl mezi Prahou a Soulem. Půjdete-li se projít přes Karlův most či na Staroměstské náměstí (samozřejmě před koronou), najdete tam asi tak stejně lidí, jako v Myeongdongu. To je však jedno z turisticky nejvyhledávanějších nákupních míst v Soulu. Půjdete-li se jen tak projít ulicemi města, nečeká vás proplouvání davem jako na Václaváku. 

Takže se nelekejte a dejte tomu šanci. V Soulu je vše dostupné na jednom místě. Cokoliv si zamanete se může stát skutečností. 

Chcete se po dlouhé páteční noci trochu protáhnout a vyrazit na kolo podél řeky Han než vyrazíte na nákupy před večerním koncertem?

I taková je jedna z tváří Soulu.

V Soulu je prostě možné naprosto vše!

Je to svět sám o sobě. Najdete tu vše, po čem vaše srdce prahne. 

JSTE NADŠENÍ OBDIVOVATELÉ PAMÁTEK?

 

Soul je sice moderní město, ale vedle výškových budov se zajímavou architekturou zde naleznete krásné paláce, hrobky, muzea

Vše, co si srdce milovníka historie žádá.  

JSTE GURMÁNI A RÁDI ZKOUŠÍTE NOVÁ JÍDLA?

 

Není lepší místo než Soul! Kde jinde byste mohli experimentovat a vyzkoušet třeba pizzu s okrajem plněným sladkou bramborou? 😀

Nevadí vám pálivé jídlo? Chcete otestovat, kolik chilli snesete? Nejezděte do Mexika, na to je Soul lepší! Ale nebojte, místo se zde najde i pro ty, kteří chilli nefandí. 

MILUJETE PŘÍRODU?

 

Říkáte si, že žít v takhle obrovském městě plném lidí je vyčerpávájící? Opak je pravdou. Soul je sice město, kde to žije, ale je to také oáza klidu s velkým množstvím parků, krásných procházek kolem řeky… Je to město obklopené horami, ke kterým si dojedete i metrem. 

NAVŠTĚVUJETE RÁDI FESTIVALY?

 

Soul je městem nejrůznějších festivalů. Za celý svůj život jsem snad nenavštívila tolik festivalů, jako za dobu, kdy jsem žila v Koreji. Zde se nebudete nikdy nudit.

Pestrý program nabízí akce po celý rok. Dáte přednost festivalu ohňostrojů, květin, nejrůznějším hudebním festivalům pod širým nebem, zajdete se podívat na film k řece Han, nebo chcete na vlastní kůži zažít vodní bitvu? Soul nabízí nepřeberné možnosti. 

 

MILUJETE NÁKUPY?

Tohle město jistě překoná i Paříž. Zde se nebudete bát dát průchod své fantazii a svůj styl naplno vyjádřit. Jedinečnost a originalita se zde cení. 

Nemáte  rádi upnuté, škrtící oblečení? Důvod jet do Soulu! Každá holka zde může nosit klidně o čtyři čísla větší triko a stále je módní. Navíc, abyste byly šik, nemusíte vše kupovat v předražených značkových obchodech. 

MÁTE RÁDI SPORT?

 

Není nic lepšího, než strávit odpoledne na baseballovém zápase s pivem a kuřecími kousky v jedné ruce.

Říkáte, že baseball ani moc neznáte? To vůbec nevadí. Korejské fanoušky zpívající píseň každému hráči, který jde na pálku, si jistě zamilujete.  Pozor! Nálada je nakažlivá.

20190524_180404

JSTE KAVÁRENŠTÍ POVALEČI?

 

Nebo prostě jen máte rádi pomalé cestování? Soul je městem kaváren. Jestli Korejci mají na něco fantazii, tak na vymýšlení originálních kaváren a míst, kde je nejlepší si udělat selfie.

Navštívit všechny kavárny, které u nás v Evropě nemají obdoby, by vám vystačilo na celý pobyt. 

CESTUJETE S DĚTMA?


V Soulu se jim zalíbí. Nebudete muset zdlouhavě hledat, kam byste své ratolesti vzali, aby jste u nich zabodovali. Soul nabízí nepřeberné možnosti. 

Přímo ve městě je zábavný park a nedalo další větší i s vlastní zoo, vedle kterého naleznete aquapark. 

A to rozhodně není všechno! Nenajdete zde jen kočičí a psí kavárny, mají tu třeba i klokany. 

JSTE SPÍŠE NOČNÍ TVOR?

Je krásná letní noc, vy popíjíte venku s přáteli a najednou máte chuť si trochu vybít energii? V každé uličce najdete 노래방 (karaoke), kde můžete vykřičet své hlasivky. 

Znáte to, když najednou dostane na něco chuť třeba o půlnoci a nic u sebe nemáte? Problém vyřešen. „Večerky“ na každém rohu mají otevřeno 24/7. 

Odcházíte z baru po zavíračce a dostanete hlad? V pořádku, proč si nezajít na korejské BBQ a tím ukončit i zároveň začít skvělý den?! Soul je město s deseti miliony lidí, které nikdy nespí.

POTŘEBUJETE KOSMETIKU?

Žádná žena nedá ani ránu bez své kosmetické taštičky. Je to něco jako naše KPZ. Soul je ráj kosmetiky. Korejci jsou v tomto směru daleko před námi.

Korea je mezi ženami proslulá právě díky kosmeticeMyslíte si, že jste jiná a žádnou nepotřebujete? Vyvedu vás z omylu. Také jsem taková byla, než jsem poprvé zavítala do Soulu. 

Velmi rychle zjistíte, že potřebujete mnohem více kosmetiky, než jste si myslely. Mnohem více, než jste věděly, že vůbec existuje. 

Pojďme společně postupně odkrývat krásy a záhady Jižní Koreje.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *