Mou nejnavštěvovanější kavárnou, nebo spíše zmrzlinárnou, byla franšíza Sulbing cafe.
Jak už jsem na začátku zmínila, Korejci jsou zvyklí na studené po celý rok. Někomu by se mohlo zdát trochu divné dávat si zmrzlinový pohár, když je venku – 15°C. Do fáze pít studený nápoj v zimě jsem se ještě nedostala, ale jít se ohřát na Silvestra dovnitř na zmrzlinu, jsem absolvovala.
Na fotografiích můžete vidět několik různých verzí bingsu. Nejtradičnější je ta s červenými fazolemi, Patbingsu (팥빙수 – obr. č. 2). Nebojte, je to sladké.
Co bingsu (빙수) vlastně je? Je to drcený led se sladkou polevou, jako právě červené fazole, kondenzované mléko, ovoce, kakao, matcha… Variací je mnoho. Porce bývají ideální pro 3-4 lidi. Sama jsem jí nikdy jíst nezkoušela, už jen ve dvou lidech mi málem umrznul mozek.
Ještě bych ráda podotkla, že červené fazole jako sladká náplň se používá v Koreji běžně a nejen zde. Můžete znát například japonské rýžové koláčky mochi (moči).
Za mě nejlepší bingsu je verze Oreo, kde na dně naleznete kopečky vanilkové zmrzliny. Ale ani tiramisu nebylo špatné.